Grossekneten

Grossekneten

Duitsland

645 Boek nu!

Sinds 1974 is Evergem verbroederd met Grossekneten op 45 km van Bremen.

We rijden met de luxe autocar dwars door Duitsland tot Grossekneten waar we inchecken in ons hotel.

Vandaag bezoeken we de havenstad Bremen aan de Weser. Bremen is de stad van de kleine afstanden. Nergens zijn geschiedenis, cultuur en lifestyle zo sterk met elkaar verweven als hier – en vaak maar een klein stukje lopen verwijderd. Bremen heeft de charme van een levendige metropool. Hier gaan traditioneel en modern, de levenskwaliteit van de grote stad en Noord-Duitse gezelligheid hand in hand.

We rijden naar Walsrode waar we het grootste vogelpark ter wereld bezoeken. Het vogelpark beslaat 24 hectare en biedt onderdak aan zo'n 4.400 vogels van meer dan 650 soorten van alle continenten. Het ligt te midden van de Lunerbergerheide.

We bezoeken de Meyer Werft: één van de grootste en modernste scheepswerven ter wereld. Hier werden de laatste jaren al 57 cruiseschepen gebouwd in een enorme overdekte scheepswerf. Afgewerkte schepen vertrekken van hieruit dan via de Eems richting de Noordzee. We krijgen een rondleiding die ons het volledige verhaal vertelt van de eerste schepen tot de huidige cruiseschepen. We eindigen de rondleiding met zicht op de bouw van één van deze schepen.

Het is ondertussen alweer de laatste dag van de reis. We rijden via Zwolle, waar we lokale gezellige markt even bezoeken, terug naar huis.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen