Land van de Katharen 2022

Land van de Katharen 2022

915 Boek nu!

Prachtige begeleide reis door het land van de Katharen met bezoek aan de typische vestigen en burchten.

Zondag 11 september
We vertrekken om 6u 's ochtends met de bus richting Brive la Gaillarde. 
Onderweg stoppen we voor een vrij middagmaal.
Na wat sightseeing is het tijd om in te checken in ons hotel.

Maandag 12 september

We dwarsen met de autocar het Franse binnenland met een tussenstop in Albi. We maken een wandeling in het historisch centrum van Albi. Het centrum is een Unesco-werelderfgoed en de katharen werden naar de inwoners van Albi ook wel eens Albigenzers genoemd. We bezoeken er de unieke Cathédrale Sainte Cécile met zijn mooie interieur met fresco’s en beschilderde plafonds. tot ons hotel vlakbij Carcassonne.
Avondmaal en overnachting in Carcassonne.

Dinsdag 13 september

Onder leiding van onze gids maken we een rondrit door de Montagne Noire. Deze uitloper van het Centraal Massief was ooit een schuiloord waar de Katharen zich verborgen hielden voor hun vervolgers. ’s Middags vrij middagmaal in en bezoek aan Carcassonne, de grootste bewaarde vestingstad van Europa. Deze staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed en is de 3de meest bezochte plek van Frankrijk.

Woensdag 14 september

Na het ontbijt rijden we naar de 4de grootste stad van Frankrijk: Toulouse. La Ville Rose zoals Toulouse ook genoemd wordt, is naast een bruisende universiteitsstad ook de thuishaven van Airbus. We brengen in de voormiddag een bezoek aan de grootste vliegtuigbouwer van Europa waar onder andere de legendarische A380 dubbeldekker wordt gebouwd. Nadien trekken we naar Toulouse voor vrij middagmaal en stadsbezoek.

Donderdag 15 september

Na het ontbijt vertrekken we naar Limoux dat naast een leuke stadje aan de Aude, vooral de thuishaven is van de Blanquette de Limoux. We bezoeken er een lokale producent van deze mousserende wijn. Na de middag maken we een schitterende rondrit naar de ruïnes van enkele gerenommeerde  Katharenkastelen zoals Quéribus en Peyrepertuse. In de vooravond checken we in ons hotel te Quillan.

Vrijdag 16 september

Wij starten onze dag met een stop nabij Montségur, de belangrijkste vesting van de Katharen. Tijdens de derde Albigenzische Kruistocht belegerde het leger de burcht, aanvankelijk zonder succes. Katapulten konden niet gebruikt worden wegens de grote hoogte waarop de vesting stond. Na een jaar weerstand geboden te hebben, viel de vesting en laaiden de brandstapels hoog op. De middag (met vrij middagmaal) brengen we door in Foix, prachtig gelegen in de schaduw van zijn kasteel. In de namiddag rijden we door naar het mooie Bastidedorpje Mirepoix waarvan de middeleeuws versterkte poort uit de 14e eeuw bewaard bleef, evenals zijn typische centrale plein met bogen. De mooie vakwerkhuizen boven de houten galerijen zijn een uitnodigend kader voor een terrasje of het snuisteren in de vele winkeltjes.

Zaterdag 17 september

Vandaag maken we een rondrit langs het mooie Rennes-Le- Chateau en rijden we door het hart Van het Katharenland naar Villerouge-Tèrmenes, waar ooit de laatste brandstapel stond. Wij bezoeken er het  Chateau waar de trieste geschiedenis van de laatste katharen verteld wordt. ‘s Middags maken we tijd vrij voor een bezoek aan het schilderachtige Lagrasse . Het stadje vormt een harmonieus geheel met zijn oude ezelsbruggetje over de Orbieu, de middeleeuwse huizen, de overblijfselen van een voormalige stadsmuur en de abdij, gelegen onder de schaduw van zijn indrukwekkende klokkentoren. We ronden de namiddag af met rit doorheen de Corbière-regio, bekend om zijn wijnen

Zondag 18 september

We vertrekken ’s morgens vroeg terug naar huis en maken onderweg enkele nog tussenstops

 

Programma onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen