Normandië 2019

Normandië 2019

Noord - Frankrijk

295 Boek nu!

Normandië is dé streek om een flinke wandeling te maken in een gezonde zeebries of één van de talrijke kleine dorpjes te bezoeken. Ook de steden langs de kust bieden ruim de mogelijkheid tot genieten en ontspannen. Uiteraard kunnen we niet voorbijgaan aan de vele plaatsen en monumenten waar tijdens de oorlogen zware strijd is geleverd. Laat ons ook de gastronomische kwaliteiten van deze streek niet uit het oog verliezen.

Vrijdag 19 juli

Vertrek vanuit Sleidinge om 6u via de Westkust, Boulogne sur Mer en Pont de Normandie naar Honfleur voor een bezoek aan de schilderachtige oude haven. Honfleur wordt gekenmerkt door zijn huizen met voorgevels bedekt van leien. We rijden verder naar Villedieu-les-Poêls voor een bezoek aan een typische koperslagerij. We sluiten de dag af in ons hotel met avondmaal en overnachting.

Zaterdag 20 juli

We rijden langs één van de meest bezochte plaatsen van Frankrijk: Le Mont-Saint-Michel. Oorspronkelijk wat het eiland een bergje in een bosrijk gebied dat dicht bij de kust lag en niet beschermd werd door duinen. Bij een zondvloed werd het land dat vroeger bos was weggespoeld en bleef het land dat overbleef net laag genoeg om bij vloed overstroomd te worden. Het bergje werd een eiland waar men een abdij gebouwd heeft. Nadien zien we nog de oester- en mosselkwekerijen van Cancale en bezoeken we het prachtige ommuurde stadje Saint-Malo. Daar kan je genieten van de golfslagen tegen de vele rotsen met het prachtige panorama op de rotskust.

Zondag 21 juli

In Colleville-sur-Mer brengen we een bezoek aan de Normandy American cemetry and Memorial, een gigantische Amerikaanse begraafplaats met gesneuvelden van WO II vanwaar je uitkijk hebt op de onderliggende stranden. We rijden nog verder naar Arromanches waar we de prachtige vergezichten hebben over de bevoorradingshaven van de Geallieerden. We bezoeken er tevens het Landingsmuseum. Nadien rijden we naar huis met thuiskomst voorzien omstreeks 21 u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen