Praag en Dresden 2019

Praag en Dresden 2019

Rondreis door Oost-Duitsland en Tsjechië

645 Boek nu!

Praag, de gouden stad aan de Moldau, Wordt beschouwt als één van de mooiste steden van Europa. Als tweede hoogtepunt bezoeken we Dresden en laten ons verwonderen door de prachtige historische monumenten.
Het Firenze aan de Elbe, werd getroffen door één van de zwaarste bombardementen tijdens WO II. De grondige heropbouw en restauraties werden in 2005 voltooid met de opening van de Frauenkirche. We bezoeken de stad en laten ons verwonderen door de prachtige historische monumenten. We sluiten deze reis af met een ontspannende stop langs de Rijn.

Maandag 22 juli

We vertrekken om 6u vanuit Sleidinge en rijden via Keulen, Frankfurt en Wurzburg naar ons hotel in Hof. We genieten er van het avondmaal en de rust in ons hotel.

Dinsdag 23 juli

Na het ontbijt rijden we naar Bad Staffelstein voor een bezoek aan de Vierzehnheiligen Basilika van Balthasar Neumann en het gigantische Kloster Banz. We houden een middagpauze in Bayreuth en bezoeken het centrum en de opera. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Hof.

Woensdag 24 juli

Na het ontbijt rijden we naar het bekendste kuuroord van Tsjechië: Karlovy Vary met zijn heilzame waterbronnen. Daarna rijden we verder naar de hoofdstad Praag voor avondmaal en overnachting.

Donderdag 25 juli

We bezoeken het centrum van Praag met een Nederlandstalige gids en bezoeken het Oude Stadsplein, het astronomische uurwerk, het Wenceslauplein, de bekende karelsburg, de Malà Strana met zijn grote aantal paleizen en de joodse wijk Josevof waar Franz Kafka begraven ligt.

Vrijdag 26 juli

Na het ontbijt rijden we naar de stad aan de Elbe: Dresden. We ontdekken er onder meer de heropgebouwde Frauenkirche, de Zwinger en de Semperoper. We rijden verder naar Weimar voor avondmaal en overnachting.

Zaterdag 27 juli

Bezoek met gids aan Weimar. Na de middag bezoeken we het concentratiekamp van Buchenwald. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Zondag 28 juli

Na het ontbijt rijden we via Keulen terug naar huis. Thuiskomst voorzien omstreeks 20u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen