Toscane

Toscane

Italië

1095 Boek nu!

Toscane   was de regio waarin de Italiaanse renaissance  in de 14e  eeuw wortel schoot en in 15e  en 16e eeuw  tot de   grootste  hoogten steeg. In het Toscaans ontstond een literaire traditie met voormannen   als  Dante Alighieri, Petrarca, Boccaccio en Machiavelli, waarmee het moderne   Italiaans  nieuwe status en vorm kreeg.  Onder leiding van de De Medici’s maakte het toenmalige Groothertogdom  Toscane   een echte bloeitijd door. Het unieke artistieke erfgoed van deze regio bestaat uit literatuur, architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst,  en is in tientallen befaamde musea verzameld.

Maandag 15 mei: We vertrekken in Sleidinge omstreeks 5u. De heenreis brengt ons door Frankrijk naar voor middagmaal. Via de Vogezen rijden we de Zwitserse grens over om via Basel naar ons hotel te rijden.

Dinsdag 16 mei: Na het ontbijt rijden we over de Gotthardpass waar we even genieten van het prachtige uitzicht alvorens we verder rijden naar Lugano. Na de middag rijden we verder via Milaan naar Montecatini Therme waar we inchecken in ons hotel.

Woensdag 17 mei: Na het ontbijt maken we een uitstap naar kunststad Firenze. Deze renaissancestad telt ontelbare bezienswaardigheden en vele Romaanse bouwwerken. Na de lunch is er een vrije middag voorzien om te kuieren door de stad of te shoppen.

Donderdag 18 mei: Na het ontbijt rijden we naar Lucca. Deze stad werd gesticht door de Etrusken en heeft monumenten als de Duomo, de Basiliek en de Piazza dell’ Anfiteatro die meer dan een bezoek waard zijn. Na de middag bezoeken we het alombekende Pisa met de wereldberoemde scheve toren.
 
Vrijdag 19 mei: Na het ontbijt rijden we richting Volterra en beleven ten volle het lieftallige Toscaanse landschap. Na het middagmaal naar San Giminiano met zijn kenmerkende 13 torens en bijzondere middeleeuwse architectuur met overnachting in Poggibonsi.

Zaterdag 20 mei: Na het ontbijt trekken we naar Sienna. Deze zeer goed geconserveerde middeleeuwse stad is vooral bekend om zijn schelpvormige Piazza del Campo waar nog jaarlijks paardenrennen worden georganiseerd. Vlakbij vinden we één ook nog het Pallazzo Pubblico en de Duomo di Sienna.

Zondag 21 mei: Na het ontbijt rijden we naar Reutte met tussenstop in Innsbruck voor een bezoek aan deze prachtige stad omringd door hooggebergte.

Maandag 22 mei: Na het ontbijt rijden we huiswaarts richting Sleidinge.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen