Toscane 2019

Toscane 2019

Italië

825 Boek nu!

Ontdek de mooiste plekjes van Toscane en laat u verwonderen door de typische prachtige pleinen en authentieke gebouwen.

Zaterdag 1 juni

We vertrekken ’s morgens om 6u vanuit Sleidinge en rijden met de nodige tussenstops tot aan ons hotel in Zwitserland.

Zondag 2 juni

Na het ontbijt verlaten we Zwitserland en rijden we verder naar Como voor een vrij middagmaal aan het schitterende Comomeer. Na de middag rijden we verder naar ons hotel in Pistoia.

Maandag 3 juni

Vandaag bezoeken we de grootste stad van Toscane: Firenze, ook wel Florence genoemd. Met zijn schat aan historische pracht is Firenze de bakermat waar Michelangelo, Dante, Da Vinci en Boticelli zich lieten inspireren door de rustgevende omgeving en het gunstig mediterrane klimaat. We bezoeken de stad onder leiding van een Nederlandstalige gids.

Dinsdag 4 juni

Pisa kennen we allemaal wel van die wereldberoemde scheve toren. Maar de stad heeft meer te bieden dan dat alleen. Denk alleen al aan de formidabele gebouwen op het Campo dei Miracoli, het Veld der Wonderen. Naast de toren vindt U er de magistrale Dom, de grootste doopkapel ter wereld en het schitterende Camposanto. 

Woensdag 5 juni

We gaan vandaag het water op en bezoeken Cinque Terre vanuit La Spezia Sinds 1997 staan de dorpen terecht op de Unesco Werelderfgoedlijst. Dát zal je niet verwonderen eenmaal je er kennis mee hebt gemaakt.  Ze liggen bijna met de voeten in het turkooise water. Dicht bijeen geschurkte huizen in bruine, gele of pasteltinten leunend tegen de heuvels.

Donderdag 6 juni

We bezoeken vandaag Siena en Volterra. Siena is misschien wel de meest fotogenieke stad van Toscane. Het schelpvormige Piazza del Campo met de slanke Torre del Mangia die mooi afsteekt tegen de blauwe lucht, de smalle straatjes, stuk voor stuk deel van een eigen contrada, zoals de wijken in Siena heten. Tijdens de jaarlijkse paardenrace barst de strijd tussen de wijken los, een zeer bijzondere traditie die nog steeds in ere wordt gehouden. Verder bezoeken we nog Volterra. Het oudste dorp gesticht door de Etrusken geldt als één van de mooiste dorpjes van Toscane.

Vrijdag 7 juni

Na het ontbijt verlaten we Toscane en rijden we naar Colmar voor avondmaal en overnachting.

Zaterdag 8 juni

We vatten de laatste etappe aan richting Sleidinge waar we rond 18u aankomen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen