Tsjechië 2022

Tsjechië 2022

985 Boek nu!

Dit jaar trekken we naar een andere regio ‘Het Tsjechisch Paradijs’ maar we herhalen de succesformule. Een verblijf in een echt kasteel en tot slot enkele dagen Praag. De gids is Tsjechisch & Nederlands sprekend en bouwt een brug tussen onze cultuur en de Tsjechische. Met een unieke kennis van de regio nemen we u mee naar de beste restaurants van de omgeving en we laten u kennismaken met traditionele streekproducten. In het kasteel
restaurant wordt u dagelijks verwend en we nemen ook voldoende tijd om te relaxen in het wellnesscentrum.

 

Programma onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen.

Zondag 22 mei
06.00 uur vertrek met eigen tourbus. Dwars door Duitsland (Eindhoven, Dortmund, Kassel Leipzig, Dresden) rijden jullie naar het Tsjechisch paradijs. ’s Middags voorzien we een pauze voor een vrije maaltijd. Rond 19.00 u worden we onthaald met streekaperitief, Nederlandstalige gids en warme maaltijd. Overnachting in Hrubá Skála.

Maandag 23 mei
Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen aan. Een eerste verkenning van deze rots stad brengt ons langs steile rotswanden, over scheve trappen tot aan de hoogste toppen. ’s Middags genieten we van een maaltijd. In het stadje ‘Jicin’ verhaalt de gids over het kasteel, Rumcajs en over de legendes van het Tsjechisch paradijs. Avondmaal en overnachting in hotel Hruba Skala.

Dinsdag 24 mei
Na het ontbijt rijden we op de grens met Polen en achter het ijzergebergte tot aan Frydlandt. Aan kasteel gelegen op de grens met Polen en Duitsland, leren we meer over de heren van Valdstejn. Na een lichte maaltijd rijden we verder naar de hanzenstad Liberec. Avondmaal en overnachting in Hruba Skala.

Woensdag 25 mei
Na het ontbijt maken we ons klaar voor een verkenning het barokke complex van KUKS. Dit hospitaal staat op de lijst van UNESCO en de rondleiding brengt ons naar de kapel, de gaanderij der doden, de barokke apotheker en de beelden van de Tsjechische Michelangelo. Na een lichte lunch gaan we op safari. Met een open bus rijden we door het wild park van Dvur Kralove. Avondmaal en overnachting in Hruba Skala.

Donderdag 26 mei
Vandaag rijden we naar Melnik. Op de samenvloeiing van Elbe en de Moldau ontstond deze mooie stand. Na een lichte lunch rijden we naar het geboortehuis van Dvorak en in het Lobkowicz kasteel van Nelahozeves proeven we van de beste wijnen van de regio. Avondmaal en overnachting in het hotel.
 

Vrijdag 27 mei
Tijd om uit te checken. Na het ontbijt rijden we naar het stadje Mlada Boleslav. Hier bezoeken we het Skoda museum en onderdeel van de productiehal. ’s Middags genieten we van een maaltijd in het Middeleeuws restaurant van Detenice en tegen de avond komen we toe aan het hotel in Praag. We genieten van een maaltijd in het hotel.

Zaterdag 28 mei
Na het uitgebreide ontbijt gaan we eerst naar Nove Mesto. ‘de nieuwe stad’. Hier krijgen we een rondleiding achter de schermen van het standentheater. Hier ging de Don Giovani van Mozart in première. Na wat vrije tijd in de stad maken we een wandeling doorheen de Joodse Wijk en de slotmaaltijd wordt geserveerd tijdens de afvaart van de Moldau. Aansluitend rijdt de bus terug naar hotel Crystal Palace.

Zondag 29 mei
Een vroeg ontbijt en we vertrekken richting België. We verwachten tegen 20.00 uur in België aan te komen. We voorzien ’s middags een pauze voor een vrije maaltijd.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen