Tuinreis 2019 - extra afreis

Tuinreis 2019 - extra afreis

Noord Wales

465 Boek nu!

Extra afreis datum wegens overweldigend succes!
 

Donderdag 30 mei

We vertrekken omstreeks 5u30 vanuit Sleidinge (5u vanuit Lokeren) richting Calais waar we de Shuttle nemen.

We rijden verder naar BIRMINGHAM BOTANICAL GARDENS. Deze botanische tuin staat bekend om zijn 4 grote serres. Het exotische Tropical House huist prachtige tropische planten. Het voormalige Palmenhuis, nu subtropisch huis is het grootst en daar vind je typische subtropische planten zoals orchideeën maar ook een grote collectie vleesetende planten. Daarnaast is er het Mediterranean House wat doet denken aan een Victoriaanse Orangerie, en het Arid House met Alpine planten maar ook cactussen, een Japanse tuin, kruidentuin en horticulturele tuinen.

Doorreis naar Noord-Wales voor avondmaal en overnachting in Beaufort Park Hotel in Mold


Vrijdag 31 mei

POWIS GARDEN

Powis castle is een prachtige van oorsprong 13de eeuwse burcht die door de eeuwen heen altijd normaal bewoond is geweest. In 1952 gaf de laatste Earl George Powis op zijn sterfbed het kasteel, met waardevolle collectie aan de National Trust. Op een schitterende plek hoog op een klif kijkt Powis Castle uit over het prachtige landschap en de omliggende tuinen.
De prachtige tuinen zijn een combinatie van formele terrassen en informele bosbeplanting, de terrassentuin is spectaculair gelegen op de helling en voorzien van balustrades en verfraaid met tuinvazen en beelden, hier komt men ook langs een reeks adembenemende gemengde borders.

In het park staat een collectie rododendrons, magnolia's, Japanse esdoorns en eeuwenoude eiken.

GLANSEVERN HALL GARDENS

Deze romantisch gelegen tuinen aan de oever van de rivier de Severn, die Wales scheidt van Engeland, is 10 hectare groot en bestaat uit onder meer een groot meer, watervaltuin, een formele 18de eeuwse Engelse “Courtyard Garden”, rozentuin, en kruidentuin.

DOVE COTTAGE

Deze kleine privé-tuin ligt nabij Chester, bij een plaatselijke B&B. U wordt persoonlijk ontvangen door de eigenaar. De tuin omvat 2 vijvers, kleurrijke borders, moestuin en zomerhuis.Terugreis naar het hotel in Noord-Wales voor avondmaal en overnachting.

Zaterdag 1 juni

BODNANT GARDEN

Deze beroemde historische tuin in Noord-Wales biedt een excellente collectie bomen, struiken en heesters van over de hele wereld. De tuin is opgedeeld in 2 delen, een formele Italiaanse tuin in parterres en een informeler parklandgedeelte. De tuin is ook heel bekend om zijn prachtige rozencollectie.

SNOWDONIA NATIONAL PARK en omgeving

Deze namiddag bezoeken we het Snowdonia National Park en omliggende dorpjes met een gids.

Snowdonia Nationaal Park is de parel van Wales met een omvang van ongeveer 2170 km². Het park is genoemd naar Snowdon met 1085 meter de hoogste berg in Wales. Het werd in 1951 als eerste nationaal park van Wales uitgeroepen. Het herbergt ook diverse watervallen en bijzondere rotsformaties zoals Glyder Fawr Rocks. Het gebied staat bekend om de spectaculaire berglandschappen, typische dorpjes in natuursteen en waterlopen.

CAERAU

Deze privé-tuin werd aangelegd in 1994 door de huidige bewoners. Toen ze het vervallen pand met grond aankochten, bleek de ligging ideaal voor een mooie tuin, met uitzicht over de omgeving en het Berwingebergte. Terugreis naar het hotel in Noord-Wales voor avondmaal en overnachting.

Zondag 2 juni

WADDESDON MANOR

Waddesdon Manor is een 19e-eeuws landhuis in neorenaissancestijl met het uiterlijk van een Frans château. Het werd gebouwd door baron Ferdinand de Rothschild, voornamelijk om zijn rijke collectie antieke meubels, porselein, zilverwerk en schilderijen ten toon te stellen. Het landhuis wordt ook vaak als filmlocatie gebruikt, en is onder andere te zien in de films The Queen, Emperor, Sherlock Holmes: A Game of Shadows, en in het tweede seizoen van Downton Abbey.

De tuinen zijn uitgestrekt en staan vooral bekend om hun rozentuin, volières en de “parterre”, een formeel aangelegde tuin in terrassen. Deze tuin won in 2000 de prijs voor de best herstelde tuin in Victoriaanse stijl.

Doorreis naar Folkestone waar we de shuttle nemen. Thuiskomst voorzien omstreeks 22u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen