Weekend Gent - Gentse Feesten 2021!

Weekend Gent - Gentse Feesten 2021!

Gent

330 Boek nu!

De Gentse Feesten, een feest dat tien dagen lang de hele binnenstad van Gent inneemt. De Gentse Feesten behoort, samen met het Oktoberfest in München en Las Fallas in Valencia, tot de grootste volksfeesten van Europa.

Zaterdag 17 juli
We starten het weekend met een cullinaire stadswandeling door het hartje van Gent. We nemen je mee naar een eerste restaurant voor een aperitiefje en enkele borrelhapjes. Nadien nemen we u mee naar  een tweede en derde restaurant voor het respectievelijk hoofdgerecht en dessert. Tussendoor wandel je met de gids en kom je allerlei historische weetjes en anekdotes over de stad te weten.

Na de stadswandeling is er tijd voor wat vrije tijd.

In de late namiddag gaan we het water op! We genieten van een majestueuze rondvaart op De Leie. De Leie is gekend als zijnde één van de mooiste rivieren van Vlaanderen. Gekenmerkt door haar kronkelende vorm, de natuur, de schitterende vergezichten en de mooiste villa’s van Sint-Martens-Latem en omgeving. De boot vertrekt vanuit Gent Centrum en vaart via Afsnee, Drongen en Sint-Martens-Latem tot in Baarle en terug.

Nadien is het tijd om in te checken in het Marriot hotel waar we ook genieten van een 3-gangenmenu. Wie zin heeft, kan na het avondmaaltijd mee de Gentse Feesten induiken.

Zondag 18 juli
Na het ontbijt nemen we je mee naar het SMAK Museum. Tijdens een boeiend wandelgesprek met de gids maken we kennis met een of meerdere tijdelijke tentoonstellingen en wordt er dieper ingegaan op thema’s die kunstenaars aansnijden.

Op de middag genieten we van een vrij middagmaal.

In de namiddag maken we een rondrit door de haven van Gent. We starten het bezoek vanaf het bezoekerscentrum aan de Rigakaai. Dit is het architecturale hoogstandje met zicht op het water, dat op de grens tussen de stad Gent en het meest zuidelijke punt van North Sea Port ligt.

Programma onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen