Cruise Baltische staten 2019

Cruise Baltische staten 2019

Zweden-Estland-Rusland

1295 Boek nu!

Op deze cruise bezoeken we prachtige steden die meer dan een bezoek waard zijn maar waar menig toerist niet meteen aan denk als hij een citytrip wil maken. Deze cruise is de ideale manier om indrukwekkende steden als Stockholm, Tallin, Sint-Petersburg en Kopenhagen te bezoeken.

Zondag 2 juni: We vertrekken om 5u in Sleidinge en rijden naar Warnemunde waar we inschepen op de MSC Poesia.

Maandag 3 juni: We genieten van de luxe en animatie op het schip tijdens onze dag op zee.

Dinsdag 4 juni: We meren aan in Stockholm de hoofdstad van Zweden. Zeker het bezoeken waard is het oudste deel van Stockholm of Gamla Stan. Deze wijk op het eiland Stadsholmen doet bijna Zuid-Europees aan door de smalle straten en huizen die in okerkleur of rood zijn geschilderd. Op dit eiland is ook het Koninklijk Paleis gebouwd, met een traditionele wacht.

Woensdag 5 juni: Vandaag bezoeken we Tallinn, de hoofdstad van Estland.  Tallinn bestaat uit 2 gedeeltes: centraal ligt Vanalinn, de historische binnenstad van Tallinn. Rondom het centrum zijn grotendeels de typische Sovjet gebouwen vervangen door nieuwbouw. Zo zijn vooral de wijken Maakri en Kompassi moderne Europese wijken geworden, waar steeds minder waar te nemen is van het Sovjet-tijdperk.

Donderdag 6 juni: Sint-Petersburg, een van de meest indrukwekkende steden in Rusland, en aanschouw de grootse gebouwen, statige boulevards, gouden spitsen, kronkelende kanalen en weelderige kunst. Vroeger de hoofdstad nu vooral de culturele hoofdstad van Rusland.

Vrijdag 7 juni: We genieten van de luxe en animatie op het schip tijdens onze dag op zee.

Zaterdag 8 juni: We komen ’s morgens aan in Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken is vooral bekend omwille van het standbeeld van de kleine zeemeermin maar biedt zoveel meer. Het is heerlijk kuieren langs de oevers van Nyhavn en het relatief kleine centrum van Kopenhagen is makkelijk te voet te verkennen. Wie wil kan ook het pretpakt Tivoli of ‘vrijstad’ Christiania bezoeken.

Zondag 9 juni: We schepen uit in Warnemunde omstreeks 8u en vatten de terugreis aan. Thuiskomst voorzien omstreeks 19u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen