Cruise Douro

Cruise Douro

Portugal: Cruise - Vliegtuig

2661 Boek nu!

Kom aan boord van de M/S Queen Isabel 5*, die plaats biedt aan 118 passagiers, en geniet van een pracht van een cruise langs de valleien van deze gouden rivier. Dit unieke landschap met vele dorpjes, wijngaarden en een verscheidenheid aan kerken en kloosters is Unesco werelderfgoed. Deze talrijke middeleeuwse en barokke parels vormden de rijkdom van het oude Portugese koninkrijk. Tijdens uw cruise maakt u een excursie naar Spanje om Salamanca te ontdekken, de thuisbasis van de oudste universiteit van Europa, opgericht in 1218. De talrijke seculiere en religieuze monumenten, de twee kathedralen en de Plaza Mayor maken het een waardevolle halte. Een bezoek aan Porto met haar bruggen en kleurrijke gevels dompelt u onder in het hart van de Portugese ziel.

Dag 1 - Brussel > Porto (Portugal)

Lijnvlucht naar Porto. Bij aankomst, ontvangst en transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de

Gaia). Inscheping aan boord van M/S Queen Isabel 5*. Welkomstcocktail en diner aan boord.

Dag 2 - Regua > Casa de Mateus > Pinhao

De M/S Queen Isabel vangt zijn vaart aan. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen als het ware middenin de olijf- en wijngaarden. Lunch aan boord. Kort na de middag meren we aan in Regua. Deze stad midden in de vallei was het hart van de wijnhandel in de 13e eeuw. We bezoeken er het moderne museum van de Douro. Het bevindt zich in een oud magazijn en wil het erfgoed beschermen en promoten van de wijngebieden langs de bovenloop van de Douro, die opgenomen zijn als Unescowerelderfgoed. Van hier vertrekken we richting Casa de Mateus. We krijgen een rondleiding in dit elegante landhuis uit de 18e eeuw, dat een echt barokjuweel is, en bezoeken ook de tuinen. Met lanen vol bloemen, exotische planten en een tunnel van cipressen vormt het een subliem voorbeeld van landschapskunst. Het meer, waarin het prachtige gebouw wordt weerspiegeld, vormt op dat vlak de kers op de taart. We brengen de avond door in de Quinta da Avessada. Dit familiale wijndomein produceert al meer dan 160 jaar de vermaarde moscatelwijn Quinta da Avessada ligt op 600 meter hoogte en biedt een uitzonderlijk uitzicht op de Douro. Na een muzikaal aperitiefje ontdekken we samen met de eigenaar het domein, waar we ook van een heerlijk diner genieten. Terugkeer naar het schip in Pinhão en overnachting aan wal.

Dag 3 - Barca d’Alva > Castelo Rodrigo

In de voormiddag vaart het schip tot Barca d’Alva, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe en steile valleien van de Douro. De rivier werd verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel steekt dit middeleeuws dorp uit boven het plateau dat zich uitstrekt naar Spanje ten oosten en tot aan de Douro-vallei ten noorden. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek Uw programma 8 dagen / 7 nachten aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds, diner van de kapitein aan boord.

Dag 4 - Barca d’Alva > Salamanca (Spanje) > Pocinho (Portugal)

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als Unesco werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit, gesticht in 1215 op de patio de las Escuelas. Bezoek aan de nieuwe kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en beschermd een rijkelijk versierd gewelfd interieur. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder rond te kuieren door de smalle straatjes van deze historische parel. We keren terug naar het schip, waarna we onze reis voortzetten richting Pocinho.

Dag 5 - Pocinho > Lamego > Regua

In de voormiddag vaart de M/S Queen Isabel verder door de prachtige Dourovallei, langs unieke landschappen met wijngaarden op elk mogelijk plekje langs de bergflanken. Na de lunch aan boord van het schip bezoeken we een quinta (wijndomein) en proeven we enkele lokale toppers in een sublieme omgeving. Vervolgens rijden we met een autocar naar Lamego, waar in 1143 de soevereiniteit van Afonso Henriques werd erkend. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal uit de 12e eeuw, die in de loop der eeuwen vele malen werd verbouwd en daardoor vandaag een bijzonder eclectisch geheel van stijlen laat zien. Daarna bezoeken we het museum van Lamego, in een voormalig bisschoppelijk paleis uit de 18e eeuw. Hier ontdekken we een collectie beeldhouwwerken, schilderijen en wandtapijten van onschatbare waarde. Folkloristische voorstelling aan boord.

Dag 6 - Regua > Porto

In de voormiddag vaart het schip richting Porto. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht over de rivier. Het historische centrum prijkt op de Unesco werelderfgoedlijst. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw en is één van de oudste monumenten van de stad. Niet ver daarvandaan ontdekken we in het stationsgebouw uit begin 19e eeuw meer dan 20.000 tegeltjes die de geschiedenis van Portugal uit de doeken doen. Daarna brengen we een bezoek aan de Igreja de São Francisco, waarvan de drie beuken rijkelijk versierd zijn met verguld houtwerk. Hiervoor was liefst 300 kg goudpoeder nodig. Na het diner is er een fadoavond aan boord van het schip.

Dag 7 - Porto > Braga > Guimarães

In de voormiddag trekken we per autocar naar Braga om het uitzonderlijke patrimonium te ontdekken van deze stad, die ooit het ‘Rome van Portugal’ werd genoemd. Ook vandaag is Braga nog altijd een van de belangrijkste religieuze centra van het land. Kennismaking met het Santuário do Bom Jesus do Monte. De grote trap die naar de top leidt, telt 17 terrassen, elk versierd met symbolische fonteinen, allegorische standbeelden en barokdecoraties. Het monumentale geheel biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. Tijdens een wandeling door het oude centrum bewonderen we de vele kerken en historische gebouwen en brengen we een bezoek aan de Sé, de kathedraal van de stad. Het religieuze bouwwerk dateert uit de 12e eeuw en is niet alleen hét symbool van de stad, maar ook de oudste kathedraal van het land. We lunchen in een restaurant. In de namiddag trekken we naar Guimarães, ten noordoosten van Porto, de geboortestad van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Na een kennismaking met het opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum aan het Largo da Oliveira (Olijfboomplein) brengen we een bezoek aan het paleis van de hertogen van Braganza, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen uit de Franse Bourgogne. Terugkeer naar het schip in Porto en overnachting aan wal.

Dag 8 - Porto > Brussel

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen