Cruise Middellandse zee -september 2020

Cruise Middellandse zee -september 2020

Frankrijk - Spanje - Italië

1025 Boek nu!

Zondag 20 september:

We vertrekken vanuit Sleidinge met de autocar richting Marseille waar we inschepen op de MSC Divina.

Maandag 21 september:

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië. In het noordwesten loopt een schakel heuvels parallel aan de kust terwijl de oude stad in het zuidwesten langs de haven ligt, enkel gescheiden door aantrekkelijke, met bomen omzoomde boulevards die we kennen als Las Ramblas. Barcelona is een heerlijk dynamische stad dat, onder andere door de Sagrada Familia en Park Guell van Gaudi, talloze trekpleisters heeft.

Dinsdag 22 september

Ibiza staat voornamelijk bekend om zijn clubs maar is bovenal een prachtig eiland vol mooie strandjes en afgelegen baaien. Ook de stad Ibiza is meer da neen bezoek waard. Wie wil kan van hieruit een excursie maken naar Formentera: de witte stranden en het heldere water doen u denken dat u in de Caraïben bent.

Woensdag 23 september

We genieten van alle faciliteiten van het schip tijdens een dagje op zee.

Donderdag 24 september

Napels ligt tussen de Vesuvius, de op één na grootste actieve vulkaan van Europa, en de zwavelbronnen en kokende modderpoelen van de Flegreïsche velden. Met zijn beroemde blauwe baai is Napels een onmisbare bestemming. De wandeling op de Vesuvius is redelijk pittig maar alle zweetdruppels worden meer dan beloond door het schitterende uitzicht!

Vrijdag 25 september

De vele historische monumenten die Livorno rijk is - Fortezza Vecchia, Fortezza Nuova en de Marzocco-toren - die fascistische vernietigingen en bombardementen van geallieerden hebben overleefd, zijn een goed beginpunt voor een ontdekkingsreis van de Toscaanse eet- en wijncultuur. Livorno vormt ook de uitvalsbasis voor een excursies naar het prachtige Firenze

Zaterdag 26 september

Italiaans vakantieoord en havenstad Genua ligt knus tussen land en zee op de westkust van Italië te pronken met een rijk verleden via de vele paleizen en omliggende heuvels. Genua heeft vele gezichten. Het is nu eens een moderne metropool, dan weer een strenge behoeder van een rijk artistiek erfgoed, en dan weer een nijverigemarktplaats met eeuwenoude parken waarin het heerlijk relaxen is. Genua is ook de ideale uitvalsbasis om het betoverende kuststadje Portofino aan de Italiaanse Rivièra te bezoeken!

Zondag 27 september

We komen aan in Marseille en rijden met de autocar terug naar huis.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen