Cruise Middellandse Zee 2020

Cruise Middellandse Zee 2020

Italië - Frankrijk - Spanje

1520 Boek nu!

Heerlijk ontspannen onder de mediterrane zon op één van de mooiste schepen ter wereld.

Maandag 3 augustus

We vertrekken ’s morgens vanuit Sleidinge en schepen  in Genua in op de MSC Seaview. 

Italiaans vakantieoord en havenstad Genua ligt knus tussen land en zee op de westkust van Italië te pronken met een rijk verleden via de vele paleizen en omliggende heuvels. Genua heeft vele gezichten. Het is nu eens een moderne metropool, dan weer een strenge behoeder van een rijk artistiek erfgoed, en dan weer een nijverige marktplaats met eeuwenoude parken waarin het heerlijk relaxen is. Genua is ook de ideale uitvalsbasis om het betoverende kuststadje Portofino aan de Italiaanse Rivièra te bezoeken!

Dinsdag 4 augustus

Prachtige lanen met een aantal 13e - 16e - eeuwse kerken maken het oude centrum van La Spezia een bezoek waard.Het is tevens de ideale uitvalsbasis om La Cinque Terre te bezoeken. Deze 5 dorpen langs de steile kust zijn heel moeilijk te bereiken waardoor een boottocht langs de kust de aangewezen manier is om deze prachtige dorpen te bezoeken.

Woensdag 5 augustus

De havenstad Civitavecchia ligt op ongeveer een uur van de hoofdstad van Italië. Het is hier dat we aanmeren voor we als gelukkige vakantiegangers naar de stad Rome trekken.
Rome … waar moeten we beginnen? Dit is de ultieme vakantiebestemming. Er is misschien geen andere stad ter wereld die zo rijk is aan geschiedenis, met laag over laag van schitterende ruïnes en keizerlijke tempels … om nog maar te zwijgen over de Etruskische graven, vroegchristelijke kerken, middeleeuwse klokkentorens, renaissancepaleizen en barokke basilieken!
En al die prachtige bezienswaardigheden liggen onder de uitzonderlijke warmte en het licht van de Romeinse zon.

Donderdag 6 augustus

We voegen wat glamour toe aan onze cruise door Cannes aan te doen. Deze schitterende stad vormt de ideale uitvalsbasis om de côte d'azur te verkennen. Uiteraard is ook Cannes zelf meer dan de moeite waard. Wandel langs de haute couture boetiekjes bij La Croisette, de beroemde boulevard, tot bij het Palais des Festivals, de locatie van het jaarlijkse filmfestival. Dan verder naar het historische Le Suquet voor schilderachtige geplaveide straatjes, prachtige uitzichten, kleine winkeltjes, cafés en de dagelijkse markt Marché Forville.

Vrijdag 7 augustus

De stad Palma hoort bij Mallorca, het grootste eiland van de Spaanse Balearen. Palma’s prachtige landschap, zachte klimaat en vele vakantiegeneugten maken van dit eiland een belangrijke Europese vakantiebestemming. Elke bezoeker die in Palma aankomt ontdekt een stad die ligt uitgespreid over de kromming van een brede baai. Een imponerende kathedraal houdt er nog steeds de wacht, net als toen de stad haar maritieme hoogdagen beleefde. Gezinnen moeten zeker naar Marineland, een leuk waterpark met een dolfijn- en zeehondenshow en een fantastisch aquarium. Qua spektakel valt het concert in Palma’s mysterieuze Coves del Drac (drakengrot) aan het grootste ondergrondse meer ter wereld moeilijk te overtreffen!

Zaterdag 8 augustus

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië. In het noordwesten loopt een schakel heuvels parallel aan de kust terwijl de oude stad in het zuidwesten langs de haven ligt, enkel gescheiden door aantrekkelijke, met bomen omzoomde boulevards die we kennen als Las Ramblas. Barcelona is een heerlijk dynamische stad dat, onder andere door de Sagrada Familia en Park Guell van Gaudi, talloze trekpleisters heeft.

 

Zondag 9 augustus

We bezoeken vandaag de bekendste plaats op Corsica: Ajaccio. Een van de beste manieren om deze stad te leren kennen, is door een stadswandeling door de oude delen van Ajaccio te maken, langs de geboorteplaats van Napoleon.

Maandag 10 augustus

We ontschepen in Marseille en vatten de terugreis aan in onze luxe autocar. Voorziene aankomst in Sleidinge omstreeks middernacht.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen