Cruise Noord-Europa 2019

Cruise Noord-Europa 2019

Noorwegen - Zweden - Estland - Rusland

2320 Boek nu!

We combineren onze 2 prachtige cruises naar het noorden. ga 14 dagen op cruise en ontdek de mooiste natuur en de indrukekkendste steden van het noorden. 

Zondag 2 juni: We vertrekken om 5u in Sleidinge en rijden naar Warnemunde waar we inschepen op de MSC Poesia.

Maandag 3 juni: We genieten van de luxe en animatie op het schip tijdens onze dag op zee.

Dinsdag 4 juni: We meren aan in Stockholm de hoofdstad van Zweden. Zeker het bezoeken waard is het oudste deel van Stockholm of Gamla Stan. Deze wijk op het eiland Stadsholmen doet bijna Zuid-Europees aan door de smalle straten en huizen die in okerkleur of rood zijn geschilderd. Op dit eiland is ook het Koninklijk Paleis gebouwd, met een traditionele wacht.

Woensdag 5 juni: Vandaag bezoeken we Tallinn, de hoofdstad van Estland.  Tallinn bestaat uit 2 gedeeltes: centraal ligt Vanalinn, de historische binnenstad van Tallinn. Rondom het centrum zijn grotendeels de typische Sovjet gebouwen vervangen door nieuwbouw. Zo zijn vooral de wijken Maakri en Kompassi moderne Europese wijken geworden, waar steeds minder waar te nemen is van het Sovjet-tijdperk.

Donderdag 6 juni: Sint-Petersburg, een van de meest indrukwekkende steden in Rusland, en aanschouw de grootse gebouwen, statige boulevards, gouden spitsen, kronkelende kanalen en weelderige kunst. Vroeger de hoofdstad nu vooral de culturele hoofdstad van Rusland.

Vrijdag 7 juni: We genieten van de luxe en animatie op het schip tijdens onze dag op zee.

Zaterdag 8 juni: We komen ’s morgens aan in Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken is vooral bekend omwille van het standbeeld van de kleine zeemeermin maar biedt zoveel meer. Het is heerlijk kuieren langs de oevers van Nyhavn en het relatief kleine centrum van Kopenhagen is makkelijk te voet te verkennen. Wie wil kan ook het pretpakt Tivoli of ‘vrijstad’ Christiania bezoeken.

Zondag 9 juni: Aankomst in Warnemunde. Warnemünde is een Duitse badplaats aan de Warnow en aan de Oostzeekust, die kan bogen op het breedste zandstrand aan de hele Duitse Oostzeekust.

Maandag 10 juni: We genieten van de luxe en animatie op het schip tijdens onze dag op zee.

Dinsdag 11  juni: We bezoeken de 2de grootste stad van Noorwegen: Bergen. Daarvan ligt het middeleeuwse bestuurs- en handelscentrum en de kern van Bergen aan de baai Vagen en staat nu op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Er zijn diverse musea in Bergen zoals Troldhaugen, het voormalige huis van Edvard Grieg. De stad heeft ook een aquarium.

Woensdag 12 juni: Flåm is het diepste punt van de beroemde streek Sognefjord en de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van haar verbluffende landschap. Of u het meest adembenemende uitzicht in Noorwegen (Stalheim) bewondert, de indrukwekkende watervallen van de streek aanschouwt of door de mooie oude dorpen kuiert. Deze unieke bestemming op uw Noorse MSC cruisevakantie zult u nooit vergeten!

Donderdag 13 juni: Hellesylt is een prachtig ferryhavenstadje aan de schitterende fjord van Geiranger en UNESCO-werelderfgoed in het westen van Noorwegen. Op dit punt in uw cruisevakantie krijgen passagiers de kans om een van de meest spectaculaire berglandschappen van Noorwegen te aanschouwen. Hou uw fototoestel dus bij de hand! Hier is de natuur heer en meester. Natuurliefhebbers en dierenvrienden zullen dus in hun nopjes zijn! Rij via kronkelende wegen naar panoramische locaties die een adembenemend uitzicht op bergen, gletsjers en kristalheldere meren bieden.

Vrijdag 14 juni: We genieten van de luxe en animatie op het schip tijdens onze dag op zee.

Zaterdag 15 juni: We komen ’s morgens aan in Kopenhagen. tijdens de 2de stop op deze cruise kan u zich verder verdiepen in deze prachtige stad.

Zondag 16 juni: We schepen uit in Warnemunde omstreeks 8u en vatten de terugreis aan. Thuiskomst voorzien omstreeks 19u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen