Dubai

Dubai

MSC Cruise VAE

1275 Boek nu!

Oogverblindend spectaculaire gebouwen in contrast met adembenemende landschappen en authentieke Arabische cultuur: deze cruise zal u van de ene in de andere verbazing laten vallen.

Zondag 26 feruari: We vertrekken  per autocar van Weidel Tours naar de luchthaven en vliegen met Etihad Airlines naar Dubai.

maandag 27 februari:
Abu Dhabi behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden het extravagante Emirates Palace hotel en de nog spectaculairdere Sheikh Zayed Moskee. Bovendien liggen de bezienswaardigheden van Yas Island, locatie van het enorme Ferrari World themapark, iets verderop. De moskee is een van de grootste van de wereld en zeker de duurste moskee: het duurde twaalf jaar om te bouwen en kostte zo'n 500 miljoen dollar. Het is ook bijzonder om een van de twee moskeeën in de VAE te bezoeken, daar ze ook geopend zijn voor niet-moslims.

Dinsdag 28 februari: Op het privé eiland van MSC, Sir Bani Yas, kan u genieten van de rust van het ‘nieuwe hof van Eden’. Weg van alle technologische vooruitgang van de hoofdstad Dubai, kan je hier voornamelijk relaxen op MSC Beach of een safari maken en zeldzame dieren zien als jachtluipaarden en giraffen.

Woensdag 1 maart: We genieten de volledige dag op zee van de luxe aan boord.

Donderdag 2 maart: We meren aan in Muskat, de hoofdstad van Oman. Een bezoek waar zij de bezienswaardigheden zoals de Portugese vesting, en vooral de souk van Muttrah, een van de meest populaire bestemmingen. Nabijgelegen, in de wijk Bawshar, vindt u de Grote Moskee van Sultan Qabus. In de belangrijkste gebedshal die beschikt over een groot tapijt van ongeveer 4200 m² en met een gewicht van 21 ton. Alle hallen, die bezocht mogen worden door niet-moslims, zijn versierd met patronen die de Arabische cultuur eren.

Vrijdag 3 maart: Khasab staat ook bekend als de Top van de Emiraten, een woordspeling die de locatie onthult - het is de meest ‘noordelijke’ stad van de Emiraten - en de aantrekkingskracht van deze Omaanse haven in de noordelijkste exclave van het Sultanaat. Al varend op een MSC cruise naar Dubai, Abu Dhabi en Qatar zult u opmerken dat Khasab de straat van Hormuz bewaakt die de Arabische Zee scheidt van de Indische Oceaan.

Hier gaat de cruise verder naar Musandam, het langste en beroemdste fjord van deze kust, met lange inhammen gegraven uit kalksteen, die leiden naar het achterland door kliffen die verticaal uit de helderblauwe wateren stijgen, dat is bevolkt door dolfijnen en een enorm gevarieerd onderwaterleven. Dit is de reden dat het gebied bekend staat als het Arabische Noorwegen.

Zaterdag 4 maart: Net na de middag komen we aan in Dubai waar we pas morgen ontschepen. Het geeft ons ruim de tijd om zowel het traditionele Dubai met zijn souks met beroemde goud- en specerijenmarkten als de immense wolkenkrabbers en oogverblindende hotels en winkelcentra te bezoeken.

Zondag 5 maart: We ontschepen en vliegen terug naar België waar een autocar van Weidel Tours ons terugbrengt naar Sleidinge.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen